четверг, 26 июня 2008 г.

Halal olsun


Dünen axşam İsveçrenin Bazel şeherinde Almanlara qarşı ikinci heyetle oynamasına baxmayaraq fantastik oyun sergileyen Türkiye yığması bir daha könülleri feth etdi.
Esas heyetin yeddi oyunçusunun olmamasına baxmayaraq meydanın sahibi olan Türkler Almanlara esl zövqlü futbol gösterdiler. Artıq birinci hissede reqib qapısına 15 zerbe endiren Türkler öz qapıları istiqametinde 2 zerbe görmüşdüler. Bu azmış kimi 2 defe direyi silkeleyen Türkiye millisi Jens Lehmana birinci hissede esl dehşet yaşatdı. Oyunun iyirmi ikinci deqiqesinde Uğur Boralla ireli çıxan “A Milli Takım” oyunun hakimleriydiler.
Türklerin zeyif nöqtelerini gözel öyrenen Joahim Low müdafiedeki boşluğu tapmışdı.
Emrenin yerine müdafieçi kimi çıxan Mehmet Topal ümumilikde oyunu pis keçirmesede müdafieçi deyil yarımmüdafieçi olduğunu “büruze” verdi. Almanların vurduğu her üç top mehz onun mövqeyinden vuruldu.Mehmetin müdafieçi olmadığını nezere alsaq bu sehvlere göre qınamaq olmaz, ne qeder olmasa qarşısındakılar ne az ne çox- Ballack, Podolsky, Klose, Sweinsteiger kimi profesionallar idi.
Mehmetden ferqli olaraq profesional qapıçı olan Rüştü buraxılan ikinci topda bağışlanılmaz sehv etdi ki, belkede Türklerin qarşısını kesen ele o sehv oldu.
Bir meqama daha toxunmaq isterem. UEFAnin qrup merhelesinden sonra verdiyi “yarı-final ve finalda cezalılar oynaya bilecek” qerarını qefleten leğvetmesi tebii kişübhe yaradır.
Mesele burdadir ki, bu qerar verilende heç kim Türkiye millisinin yarım-finala çıxacağını düşünmürdü. Ay Ulduzlu qehremanlar inanılmazı gerçekleşdirende ise qerar leğve getdi.
Qrup merhelesini adladıqdan sonra, Xorvatlarla oyundan önce Fransa metbuatında “Türklerin qarşısını alın” xeberleri deyilenleri tesdiq edir.
Vaxtile Vyanadan geri dönen Türklerin bu defe Vyanada tarixi zefer qazanmasını neinki Fransızlar, hetta bütün AB ölkeleri istemezdiler. Arzularıa çatdılar, amma…
Amması o ki, EURO 2008-de unudulmaz iz qoyan Türk millisi turnirin bezeyi, duzu-biberi, dadı-şekeri oldu. EURO 2008 dedikde çempionlardan çox Türkler xatırlanacaq ki, bu da onların qelbleri fethinden xeber verecek!

Комментариев нет: