суббота, 15 марта 2008 г.

BMT baş assambleyası "Azerbaycanın işğal altında olan erazilerinde veziyyet haqqında" qetname qebul edib


Martın 14-de BMT Baş Assambleyasının 62-ci sessiyasının nümayendeleri Azerbaycan nümayende heyetinin teşebbüsü ile "Azerbaycanın işğal altında olan erazilerinde veziyyet" haqqında qetnameni teqdir edibler. Nümayendelerin 39 neferi qetnamenin qebulunun "lehine", 7 nefer "eleyhine" ses verib, 100 nefer ise biteref qalıb.

Maraqlidir ki, qetnamenin eleyhine ses veren dovletler arasinda ATET-in MInsk qrupunu temsil eden dovletler - ABS, Rusiya ve Fransa da olub. Azerbaycan cemiyyetinde ATET-in Minsk qrupunun fealiyyetsizliyi barede fikirler artiq choxdan seslenmekdedir. Lakin teessuf ki, hokumetdeki bezi quvveler Minsk qrupunun vasitechiliyi ile Qarabagin geri qayitmayacagini anlamaq uchun dunenki sesvermeni gozlemeli olublar.
Azerbaycan XIN-in bununla bagli beyanati, xarici ishler nazirinin muavini Araz Ezimovun "ATET-in Minsk qrupunun fealiyyeti BMT-de qebul edilen qetnameye muvafiq davam etmelidir" sozleri Azerbaycanin Qarabag siyasetinde mueyyen deyishiklikler ede bileceyine de ishere ola biler.

Etrafli: http://contact.com.az/index.php?type=news&lang=az&news_id=4844
http://day.az/news/politics/111592.html

Комментариев нет: